Jump to content
Farfignugin

INV-300 Error using WINE

Recommended Posts

Hello, I've recently upgraded to wine-1.1.37 in order to get EVE online to work, and now when I go to the login screen for EnB it comes up with the "unable to connect to EA server, INV-300 Error" message. Any suggestions/help would be greatly appreciated.

Little more info, I'm running Ubuntu Linux 9.10 with latest updates.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, I've recently upgraded to wine-1.1.37 in order to get EVE online to work, and now when I go to the login screen for EnB it comes up with the "unable to connect to EA server, INV-300 Error" message. Any suggestions/help would be greatly appreciated.

Little more info, I'm running Ubuntu Linux 9.10 with latest updates.

I'm trying really hard to refrain from stating the obvious solution ... Gah! so hard ...

Well INV300 can be caused by having a proxy set, it can be caused by not having installed the certificate (included in the patch on your net7 directory).

I've never tried connecting using linux - my experience with linux hasn't been that great - whenever I eventually worked out the relevant rituals to get anything useful to work *something* deep within the OS would crash and require either hours of prodding or a re-boot.

I think there used to be a couple of wine-users in the game but not sure if they're still around. The arcane guides they wrote were probably lost in the thrice accursed server crash unfortunately. Do you have a dual boot with XP on it? That's probably your best bet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I'm trying really hard to refrain from stating the obvious solution ... Gah! so hard ...

the reason linux/wine does not work out of the box, is that play.net-7.net is using invalid certificate. previously it was expired, now it's for local.net-7.org domain, but used on play.net-7.org.

to op: downgrade to wine 1.1.34.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tienbau: I have linux to get away from windows.

Karu: Since EVE online barely works on 1.1.37, downgrading isn't really an option.

I tried to install the certs via Explorer in wine, but no luck there. I get a "WINE: Success!" message box, but nothing else.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Since EVE online barely works on 1.1.37, downgrading isn't really an option.

place wine-1.1.34 under $HOME/bin/wine-enb or something. adjust paths in script below.

#!/bin/sh                                                                                                                                         
trap "xset r; exit" INT TERM EXIT
WINEPATH=$HOME/bin/wine-enb
export PATH=$WINEPATH/usr/local/bin:$PATH
export LD_LIBRARY_PATH=$WINEPATH/usr/local/lib:$LD_LIBRARY_PATH
export WINEPREFIX=$HOME/.wine-enb
cd $WINEPREFIX/drive_c/NET7/bin
xset -r
$WINEPATH/usr/local/bin/wine explorer.exe /desktop=enb,1680x1050 LaunchNet7.exe

you of-course need to install gdiplus, vcrun2008sp1, mono24 (or whatever those were) under new WINEPREFIX

Share this post


Link to post
Share on other sites

place wine-1.1.34 under $HOME/bin/wine-enb or something. adjust paths in script below.

#!/bin/sh                                                                                                                                         
trap "xset r; exit" INT TERM EXIT
WINEPATH=$HOME/bin/wine-enb
export PATH=$WINEPATH/usr/local/bin:$PATH
export LD_LIBRARY_PATH=$WINEPATH/usr/local/lib:$LD_LIBRARY_PATH
export WINEPREFIX=$HOME/.wine-enb
cd $WINEPREFIX/drive_c/NET7/bin
xset -r
$WINEPATH/usr/local/bin/wine explorer.exe /desktop=enb,1680x1050 LaunchNet7.exe

you of-course need to install gdiplus, vcrun2008sp1, mono24 (or whatever those were) under new WINEPREFIX

From your answer i guess you are using EnB under WINE ?

If you manage to get it run, could you get a look at the problem(s) a few of us have in the sticky about EnB on WINE ?

And if you could run a quick how to it would be even better.

(i still don't manage to get it work and it's frustrating :D)

Share this post


Link to post
Share on other sites

place wine-1.1.34 under $HOME/bin/wine-enb or something. adjust paths in script below.

#!/bin/sh                                                                                                                                         
trap "xset r; exit" INT TERM EXIT
WINEPATH=$HOME/bin/wine-enb
export PATH=$WINEPATH/usr/local/bin:$PATH
export LD_LIBRARY_PATH=$WINEPATH/usr/local/lib:$LD_LIBRARY_PATH
export WINEPREFIX=$HOME/.wine-enb
cd $WINEPREFIX/drive_c/NET7/bin
xset -r
$WINEPATH/usr/local/bin/wine explorer.exe /desktop=enb,1680x1050 LaunchNet7.exe

you of-course need to install gdiplus, vcrun2008sp1, mono24 (or whatever those were) under new WINEPREFIX

Any idea as to how exactly I would install wine under a different directory? I'm not THAT linux savvy. Thanks in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Any idea as to how exactly I would install wine under a different directory? I'm not THAT linux savvy. Thanks in advance.

unpack the install package. probably .deb from http://wine.budgetdedicated.com/archive/index.html

you can use mc, archive manager or simply 'dpkg -x wine_1.1.34~winehq0~ubuntu~9.04-0ubuntu1_i386.deb ~/bin/wine-enb' from term window

(for that deb, you need to change '/usr/local/' to just '/usr' in script i posted)

Share this post


Link to post
Share on other sites

The other solution you *can* use is a little bit of a cheater trick i've used for testing things. Simply put in your linux install drive (USB, disk, doesn't matter) go into Manual when it asks how to divide the partitions up, create a small 6-8 gig partition, install linux on that and use that section for EnB. Yes, i realize that the combination of linux and EnB is only about 5 gigs, but you want extra space for future updates and what not.

Share this post


Link to post
Share on other sites

the reason linux/wine does not work out of the box, is that play.net-7.net is using invalid certificate. previously it was expired, now it's for local.net-7.org domain, but used on play.net-7.org.

to op: downgrade to wine 1.1.34.

Ok I'll give downgrading a try, was using wine 1.2-0ubuntu6~lucid5.

How did you know to use 1.1.34 and what should I google for further reading on the topic of what changed in wine after 1.1.34?

Thanks,

Peety

Here is an img of the evidence in authlogin.log

post-18346-066150400 1294432291_thumb.pn

post-18346-066150400 1294432291_thumb.pn

Share this post


Link to post
Share on other sites

place wine-1.1.34 under $HOME/bin/wine-enb or something. adjust paths in script below.

fixme:d3d:IWineD3DDeviceImpl_CreateSwapChain The app requests more than one back buffer, this can't be supported properly. Please configure the application to use double buffering(=1 back buffer) if possible

you of-course need to install gdiplus, vcrun2008sp1, mono24 (or whatever those were) under new WINEPREFIX

I carefully installed wine-1.1.34 as it's own prefix, and now I still keep getting the INV-300 problem when trying to log in. Damn.

fixme:d3d:IWineD3DDeviceImpl_CreateSwapChain The app requests more than one back buffer, this can't be supported properly. Please configure the application to use double buffering(=1 back buffer) if possible

Peety

Share this post


Link to post
Share on other sites

I carefully installed wine-1.1.34 as it's own prefix, and now I still keep getting the INV-300 problem when trying to log in. Damn.

fixme:d3d:IWineD3DDeviceImpl_CreateSwapChain The app requests more than one back buffer, this can't be supported properly. Please configure the application to use double buffering(=1 back buffer) if possible

Peety

Hmm. Try running the E&BConfig tool (located in the "Earth & Beyond\EBCONFIG" folder) and setting "Filter Mode" to Bilinear and "Color Depth" to 16-bit. Also, experiment with different resolution settings.

Does that "fixme" error come up when starting the game or when you get the INV-300?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I carefully installed wine-1.1.34 as it's own prefix, and now I still keep getting the INV-300 problem when trying to log in. Damn.

fixme:d3d:IWineD3DDeviceImpl_CreateSwapChain The app requests more than one back buffer, this can't be supported properly. Please configure the application to use double buffering(=1 back buffer) if possible

Peety

INV-300 is related to this error (with version wine-1.3.5-275-g737bb14)

err:wininet:NETCON_secure_connect SSL_connect failed: 12045

this is the error you get with wine-1.1.34, but still be able to play

err:wininet:NETCON_secure_connect couldn't verify the security of the connection, 18

d3d is Direct3D and harmless.

In your launch script, instead of running Launcher.exe, run 'wine --version'

Share this post


Link to post
Share on other sites

INV-300 is related to this error (with version wine-1.3.5-275-g737bb14)

err:wininet:NETCON_secure_connect SSL_connect failed: 12045

this is the error you get with wine-1.1.34, but still be able to play

err:wininet:NETCON_secure_connect couldn't verify the security of the connection, 18

d3d is Direct3D and harmless.

In your launch script, instead of running Launcher.exe, run 'wine --version'

I see; based on this specific win inet error, you would probably need to install the certificate into the "Trusted Root Certification Authorities" certificate store, though I haven't the slightest clue what the procedure for this is with wine. Have you tried this with more recent versions of wine?

Share this post


Link to post
Share on other sites

INV-300 is related to this error (with version wine-1.3.5-275-g737bb14)

err:wininet:NETCON_secure_connect SSL_connect failed: 12045

this is the error you get with wine-1.1.34, but still be able to play

err:wininet:NETCON_secure_connect couldn't verify the security of the connection, 18

d3d is Direct3D and harmless.

In your launch script, instead of running Launcher.exe, run 'wine --version'

Ok,

Thanks Karu.

Somehow I'm still not able to play in wine-1.1.34, so I have to wonder what SSL are you using on your 1.1.34?

(notes on Ubuntu Lucid Lynx* [below])

*just notes here, not a howto since no positive result thus far.

Here are some notes I've gathered for enb on linux via wine.

Here is a series of pics of how far I get on both wine-1.1.34 and wine 1.2-0ubuntu6~lucid5

Screenshot-10.png

Screenshot-11.png

Screenshot-12.png

... *** CONTINUED in Next/Following post *** ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

*** Part 2 ***

Here is what version of wine I have installed via synaptic package management

on Ubuntu Lucid Lynx (linuxmint derivative)

Screenshot-13.png

the OpenSSL too

Screenshot-14.png

OpenSSL

see the bottom of this post that points the finger at OpenSSL:

http://forum.winehq.org/viewtopic.php?p=47162&sid=1454def88be8fca4b5c1fb1384a84677

net7proxy.exe

who ever is the dev on this might try some testing on a ubuntu lucid lynx box with standard package of wine and openssl package. Then he/she could really prod around until things work better.

12/01/11 00:13:49 Connecting to Authentication Server on 127.12.34.56:443

12/01/11 00:13:49 Unable to connect to Authentication Server on port 443

There was also an attempt with,

sh winetricks wininet

per suggestion here (http://forum.winehq.org/viewtopic.php?p=47162&sid=1454def88be8fca4b5c1fb1384a84677)

and also,

How do I update "Trusted Root Certification Authorities (in Wine)

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Y9M2xAGVhZ4J:forum.winehq.org/viewtopic.php%3Fp%3D49724%26sid%3D9ebf572bcb508c32e752e1b4347ac689+wine+certificate+wizard&cd=2&hl=en&ct=clnk&gl=us

This went along as depicted below.

Screenshot-15.png

Screenshot-16.png

You can see (above) that the cert was added but not able to be put in the "root certificate home," notice the red x on the icon. So I went on to do the following.

I was able to add the local.net-7.org.cer to my linux openssl,

"Importing a Certificate into the System-Wide Certificate Authority Database"

as described here: https://help.ubuntu.com/community/OpenSSL#Practical%20OpenSSL%20Usage

amd64 ca-certificates # vi /etc/ca-certificates.conf
amd64 ca-certificates # update-ca-certificates
Updating certificates in /etc/ssl/certs... WARNING: Skipping duplicate certificate local.net-7.org.cer.pem
1 added, 0 removed; done.
Running hooks in /etc/ca-certificates/update.d....done.
amd64 ca-certificates # 

I should finally point out that all of this hasn't worked for me so far so don't take this post as a howto, just as clues and info.

I really want enb to work easily on wine, even standard packages on standard ubuntu versions, as do we all. :)

-- Peety

Share this post


Link to post
Share on other sites
Somehow I'm still not able to play in wine-1.1.34, so I have to wonder what SSL are you using on your 1.1.34?
in the name of Megan, why do you have 'Local Cert' selected ?

export WINEPREFIX=$HOME/.wine-enb-clean

winetricks gdiplus vcrun2008sp1 mono24

wine --version # should return 1.1.34

wine explorer.exe /desktop=enb,1024x768 Launcher.exe # clear 'local ip' box in launcher window

this is all it takes for me

OpenSSL lib version does not matter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

in the name of Megan, why do you have 'Local Cert' selected ?

this is all it takes for me

OpenSSL lib version does not matter.

Here is the script I have used for wine-1.1.34

chas@amd64 ~ $ 
chas@amd64 ~ $ /home/chas/wine-enb
fixme:midi:OSS_MidiInit Synthesizer supports MIDI in. Not yet supported.
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x60df6c,0x00000000), stub!
fixme:system:SetProcessDPIAware stub!
fixme:iphlpapi:NotifyAddrChange (Handle 0xb9aea38, overlapped 0xb9aea1c): stub
fixme:msimtf:ActiveIMMApp_Activate Stub
fixme:msimtf:ActiveIMMApp_OnDefWindowProc Stub (0x10084 24 0 60ece8)
fixme:msimtf:ActiveIMMApp_OnDefWindowProc Stub (0x1008e 20 1008e 2000001)
fixme:msimtf:ActiveIMMApp_OnDefWindowProc Stub (0x1008c 20 1008e 2000001)
fixme:msimtf:ActiveIMMApp_OnDefWindowProc Stub (0x10088 20 1008e 2000001)
fixme:msimtf:ActiveIMMApp_OnDefWindowProc Stub (0x1008e 2a3 0 0)
fixme:exec:SHELL_execute flags ignored: 0x00000100
fixme:msimtf:ActiveIMMApp_OnDefWindowProc Stub (0x10084 1c 0 0)
fixme:msimtf:ActiveIMMApp_Deactivate Stub
fixme:heap:HeapSetInformation (nil) 1 (nil) 0
Net7Proxy version 1.99
Using IP: 127.0.0.1 (127.0.0.1)
13/01/11 01:13:34 Attempting to connect to IP address: 87.106.15.67
13/01/11 01:13:34 Sending login.
13/01/11 01:13:35 login OK
13/01/11 01:13:35 UDP packet optimisation selected (reduces server load).
fixme:midi:OSS_MidiInit Synthesizer supports MIDI in. Not yet supported.
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x33f580,0x00000000), stub!
fixme:d3d8:ValidateVertexShader (0x1b3cdd0 (nil) (nil) 1 0x33f3fc): stub
fixme:d3d8:ValidatePixelShader (0x145e710 (nil) 1 0x33f400): stub
fixme:d3d8:ValidateVertexShader (0x1aa13b0 (nil) (nil) 1 0x33f3f0): stub
fixme:d3d8:ValidatePixelShader (0x1b1b768 (nil) 1 0x33f400): stub
fixme:d3d8:ValidateVertexShader (0x1b0b7b8 (nil) (nil) 1 0x33f3f0): stub
fixme:ras:RasEnumConnectionsA (0x630607a8,0x33e7c4,0x6305f610),stub!
fixme:ras:RasEnumConnectionsA RAS support is not implemented! Configure program to use LAN connection/winsock instead!
fixme:service:EnumServicesStatusA 0x5499c70 type=30 state=1 0x33e54c 240 0x33e790 0x33e798 0x33e78c
fixme:crypt:CRYPT_RegControl 4: stub
fixme:secur32:schan_InitializeSecurityContextW Using hardcoded "NORMAL" priority
fixme:wintrust:HTTPSCertificateTrust (0x54a01e8)
fixme:wintrust:HTTPSFinalProv (0x54a01e8)
13/01/11 01:14:49 MVAS thread running
/home/chas/bin/wine-enb/wine explorer.exe /desktop=enb,1280x1024 LaunchNet7.exe
======================
WINEPATH=/home/chas/bin/wine-enb
WINEPREFIX=/home/chas/.wine-enb
/home/chas/bin/wine-enb/wine -version=
wine-1.1.34
WINE=/home/chas/bin/wine-enb/wine
======================
chas@amd64 ~ $

... resulting output.

chas@amd64 ~ $ 
chas@amd64 ~ $ /home/chas/wine-enb
fixme:midi:OSS_MidiInit Synthesizer supports MIDI in. Not yet supported.
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x60df6c,0x00000000), stub!
fixme:system:SetProcessDPIAware stub!
fixme:iphlpapi:NotifyAddrChange (Handle 0xb9aea38, overlapped 0xb9aea1c): stub
fixme:msimtf:ActiveIMMApp_Activate Stub
fixme:msimtf:ActiveIMMApp_OnDefWindowProc Stub (0x10084 24 0 60ece8)
fixme:msimtf:ActiveIMMApp_OnDefWindowProc Stub (0x1008e 20 1008e 2000001)
fixme:msimtf:ActiveIMMApp_OnDefWindowProc Stub (0x1008c 20 1008e 2000001)
fixme:msimtf:ActiveIMMApp_OnDefWindowProc Stub (0x10088 20 1008e 2000001)
fixme:msimtf:ActiveIMMApp_OnDefWindowProc Stub (0x1008e 2a3 0 0)
fixme:exec:SHELL_execute flags ignored: 0x00000100
fixme:msimtf:ActiveIMMApp_OnDefWindowProc Stub (0x10084 1c 0 0)
fixme:msimtf:ActiveIMMApp_Deactivate Stub
fixme:heap:HeapSetInformation (nil) 1 (nil) 0
Net7Proxy version 1.99
Using IP: 127.0.0.1 (127.0.0.1)
13/01/11 01:13:34 Attempting to connect to IP address: 87.106.15.67
13/01/11 01:13:34 Sending login.
13/01/11 01:13:35 login OK
13/01/11 01:13:35 UDP packet optimisation selected (reduces server load).
fixme:midi:OSS_MidiInit Synthesizer supports MIDI in. Not yet supported.
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x33f580,0x00000000), stub!
fixme:d3d8:ValidateVertexShader (0x1b3cdd0 (nil) (nil) 1 0x33f3fc): stub
fixme:d3d8:ValidatePixelShader (0x145e710 (nil) 1 0x33f400): stub
fixme:d3d8:ValidateVertexShader (0x1aa13b0 (nil) (nil) 1 0x33f3f0): stub
fixme:d3d8:ValidatePixelShader (0x1b1b768 (nil) 1 0x33f400): stub
fixme:d3d8:ValidateVertexShader (0x1b0b7b8 (nil) (nil) 1 0x33f3f0): stub
fixme:ras:RasEnumConnectionsA (0x630607a8,0x33e7c4,0x6305f610),stub!
fixme:ras:RasEnumConnectionsA RAS support is not implemented! Configure program to use LAN connection/winsock instead!
fixme:service:EnumServicesStatusA 0x5499c70 type=30 state=1 0x33e54c 240 0x33e790 0x33e798 0x33e78c
fixme:crypt:CRYPT_RegControl 4: stub
fixme:secur32:schan_InitializeSecurityContextW Using hardcoded "NORMAL" priority
fixme:wintrust:HTTPSCertificateTrust (0x54a01e8)
fixme:wintrust:HTTPSFinalProv (0x54a01e8)
13/01/11 01:14:49 MVAS thread running
/home/chas/bin/wine-enb/wine explorer.exe /desktop=enb,1280x1024 LaunchNet7.exe
======================
WINEPATH=/home/chas/bin/wine-enb
WINEPREFIX=/home/chas/.wine-enb
/home/chas/bin/wine-enb/wine -version=
wine-1.1.34
WINE=/home/chas/bin/wine-enb/wine
======================
chas@amd64 ~ $

This is how I have set the options in LaunchNet7.exe dialog, after Karu's suggestions.

Screenshot-18.png

Still I get an ENV-300 screen. ;)

I compiled this wine-1.1.34 with ./configure

then 'make'

then no 'make install' because I have wine 1.2.0 already packaged in, so this wine 1.1.34 is just a side install.

I guess I'll have to try a fresh install of wine-1.1.34 as soon as I get some more time.

Thanks everyone.

-- Charles

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...