Jump to content

Shakz

Members
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Shakz

  1. Shakz

    Celestial Horizon

    Fair enough...you were the fellow I was gonna bug about it anyway. Could said GM possibly tell me who the guild leader is? More about reconnecting with old friends than anything. The guild...while it does exist seems to be missing from the guild listings on Net-7.
  2. Shakz

    Celestial Horizon

    I am around :-) Trying to figure out who started the guild so I can get a GM to add me.....as it stands whomever started it isnt around and it's not active. Its great to see you man! - Shakz/Schatz
  3. Howdy Friends! I am only just now getting back into the game but I love to tweak and hack. I have found a couple of methods to significantly improve performance as well as graphics for EnB...especially with regards to multi-sessions. My Rig: 3 year old high end (for 3 years ago) gaming rig. Latest at the time Core i7 CPU 32gb ram Nvidia GTX 980 GPU 2 1TB Samsung SSD Drives Note: I am not sure if RTSS will work with AMD GPUs...the following is based on my Nividia powered system. The Problem: Enb is an old game and with new hardware the frames per second runs off the charts. This causes lag and instability with subsiquent sesssions and even on a high end machine causes stutters and other artifacts when using other applications. In a nutshell its 100% wasted GPU power. You can see your fps like this ingame by typing in /fps and hitting enter..... FIX: Install RTTS and limit the FPS https://www.guru3d.com/files-details/rtss-rivatuner-statistics-server-download.html Once you install RTSS Open it and select Framerate Limit. Put in whatever you like (I go with 60) and hit enter. AFTER: Using those extra GPU cycles for better graphics: Lets take a close look at Force's (My PS) wings... BEFORE: Ugly Jagged lines. The same thing can been seen in structures, stations, avatar appendages, Just about anything that is stationary. AFTER: The FIX: Open Nividia settings > Adjust Image Settings with preview. Select the bottom radio button and move the slider all the way to quality. There are many many other tweaks available in Manage 3D settings but this is the easiest way.....you will need to relaunch the game to reflect changes. Another thing that is worth mentioning is for first time log in with all characters you will need to adjust the graphics settings in the game. Otherwise you will have very ugly blurry textures. This is a very common fix and known to a lot of players but just in case you didnt know..... Example: Default Settings Ship Texture and Decals: BEFORE: AFTER: FIX: GO to Options > Graphics > Uncheck the "Use Recommended Values and move all the sliders but the first one to max. Was a bit rushed typing this out before I have to leave for work but I hope this helps someone out! -Shakz
  4. @Leanne Thats awesome! Thanks for sharing. I do not have an AMD rig to test on so I really appreciate you sharing the equivelent AMD method. In addition to that I'll also create a profile in RTSS JUST for EnB...as I do not want...say witcher 3 running at 60fps. I want all mah FPSZ!
  5. Same issue but not using VPN or a proxy that I am aware of. 
  6. Shakz

    Linux(maybe mac?)/Wine install guide.

    Sounds about right. I got wine to compile with the horrendous hack in it but cant figure out/gave up trying to get it to install properly on my system. This is after 15 or more attempts to install. Ill try again after a break.
  7. Shakz

    Linux(maybe mac?)/Wine install guide.

    Thanks for your reply Lot.....   Is the mod listed somewhere? I must have missed it.....   Found this also...which I guessing hacking and recompiling fixes........     err:wininet:netcon_secure_connect_setup SSL_connect failed: 12045
  8. Shakz

    Linux(maybe mac?)/Wine install guide.

    Man I have all this installing and launching reliably but I still cant get past the INV-300 error.  I dont know if this thread is still moving at all but thought I would ask.  I get the following error when launching. I tried just launching net7proxy alone just to see and it reproduced the error.    winsock:interface_bind Failed to bind to interface, receiving broadcast packets will not work on socket 0074.   Also during Net7 install it said it failed to make registry changes. Is anyone aware of the registry changes so I can make them manually....is this causing my issue?   Thanks so much in advance for any assistance offered.    PS this is running on wine 1.5. 
×